Sleutelcompetenties | Dubbele finaliteit | Finaliteit arbeidsmarkt | ||
3 Horeca | 4 Horeca | 3&4 Restaurant en keuken | 3&4 Bakkerij | |
Basisvorming | ||||
Levensbeschouwelijke vakken | 2u. | 2u. | 2u. | 2u. |
S01 - Lichamelijke en geestelijke gezondheid | 2u. | 2u. | 2u. | 2u. |
S02 - Nederlands | 4u. | 4u. | 2u. | 2u. |
S03 - Moderne Vreemde Talen | 3u. | 3u. | 3u. | 3u. |
S06 - Natuurwetenschappen | 1u. | 1u. | 2u. | 2u. |
S06 - Wiskunde | 3u. | 3u. | ||
S06 - Technologie en STEM | 2u. | 2u. | - | - |
S07/S08/S09 - Burgerschap, historisch en ruimtelijk bewustzijn | 3u. | 2u. | - | - |
Geschiedenis | - | 1u. | - | - |
S11 - Economisch en financiële competenties | 1u. | 1u. | - | - |
Project Algemene Vakken | - | - | 3u. | 3u. |
Specifiek gedeelte | ||||
Duits | 1u. | 1u. | - | - |
Horeca | 8u. | 8u. | 18u. | - |
Toegepaste economie | 2u. | - | - | - |
Integrale opdrachten hotel | 2u. | 2u. | - | - |
Theorie hotel | - | 2u. | - | - |
Bakkerij | - | - | - | 18u. |
In de dubbele finaliteit werken we aan een algemene (theoretische) vorming in combinatie met technische vakken en praktijkvakken. Afhankelijk van de studierichting word je eerder voorbereid op verder studeren of op de arbeidsmarkt.
Horeca
Horeca is een studierichting die voorbereidt op verschillende vormen van hoger onderwijs: hotelmanagement, dieetleer, toerisme en public relations. Men legt het accent op de dienstverlenende aspecten van de horecasector. Daarnaast besteedt de opleiding aandacht aan een evenwichtige samenwerking tussen verschillende componenten van de horeca. Dit gebeurt zowel tijdens praktijklessen maar ook op de unieke binnenlandse en buitenlandse stageplaatsen. Ook de evolutie in de hygiëne-wetgeving en in de sociale wetgeving krijgt de nodige aandacht.
In de finaliteit arbeidsmarkt ligt de nadruk op de praktijk. Je doet zélf, probeert zélf en krijgt zo ervaring in het beroep. Je wordt voorbereid op de arbeidsmarkt.
Bakkerij
In de studierichting bakkerij worden de leerlingen voorbereid op een succesvolle carrière binnen de bakkerij-, chocolade- en confiseriewereld. Er wordt vooral aandacht besteed aan het verwerven van kennis van de vakterminologie en de gebruikte basisgrondstoffen, degen en bewerkingen. Daarenboven wordt het teamwerk, de veiligheid, de gezondheid en hygiëne geaccentueerd tijdens de lessen en op de specifieke stageplaatsen met het oog op de commerciële vorming (marketing, automatisering, verkooptechnieken, voorraadbeheer, bedrijfsorganisatie, administratie en personeelsbeleid) van de leerlingen.
Restaurant en keuken
Restaurant en keuken is een studierichting die voorbereidt op een succesvolle carrière binnen de horecawereld. Men legt het accent op de dienstverlenende aspecten van de horecasector. Public relations en klantvriendelijkheid zijn bepalend bij de keuze van de klant die steeds meer geïnformeerd is over de nieuwe opvattingen en trends in de eetcultuur. Onze leerlingen krijgen alle vaardigheden en competenties mee om perfect binnen deze sector te functioneren.