Sportdag 1st jaars - dinsdag 16 mei 2017

  • 27 juni 2017

Op dinsdag 16 mei 2017 hebben al onze leerlingen van het 1ste jaar mogen deelnemen aan de sportdag van Olympic Moves.
Deze deelname heeft onze voetbalploeg van het 1ste jaar kunnen afdwingen via kwalificatiewedstrijden eerder dit schooljaar.

De sterkste teams uit de kwalificatiewedstrijden mochten op die dag ook de finale spelen in het Koning Boudewijnstadion. Deze nationale finale is het moment ze hun talent kunnen tonen in de grootste sporttempel van het land.
De finaledag is ook één groot sportfeest waarop alle deelnemers nieuwe sporten kunnen ontdekken en uitproberen. Alles werd ook aangekleed zoals bij de échte Olympische Spelen: een openingsceremonie, een plechtige intrede in het stadion, een medaille-uitreiking op het podium …

Zowel tijdens de sportinitiaties als tijdens de kwalificatiewedstrijden ging het om drie sporten: voetbal, softbal en atletiek, maar op de grote finaledag kwamen veel meer olympische sporten aan bod. Leerlingen konden in en rond het stadion verschillende sporten uitoefenen: american football, baseball, handbal, worstelen, dans, volleybal, basketbal, maar ook boksen, judo, taekwondo en polsstokspringen stonden op het programma. Leerlingen die deelnamen aan een specifieke sportsessie kregen als bewijs een stempel op hun scorekaart.

Het was een sportieve en zonovergoten dag! Een dag die zeker voor herhaling vatbaar is!
Ook nog een dikke proficiat voor de leerlingen van de voetbalklas die tijdens de finale op de eerste plaats zijn geëindigd!

 

Sportdag_1ste-Jaars_16-17
Sportdag_1ste-Jaars_16-17
Sportdag_1ste-Jaars_16-17
Sportdag_1ste-Jaars_16-17
Sportdag_1ste-Jaars_16-17
Sportdag_1ste-Jaars_16-17
Sportdag_1ste-Jaars_16-17