O&R to the rescue!

  • 5 juni 2020

Toen beslist werd dat de basisscholen weer gedeeltelijk open konden gaan, bleek dat heel wat scholen wel wat hulp konden gebruiken om de vele bubbels van kinderen in kleuter- en lagere school mee te helpen opvangen en te entertainen.  

Enter Onthaal en Recreatie! Sinds 18 mei werken de leerlingen van 5 en 6 Onthaal en Recreatie en het 7e jaar Gespecialiseerd Recreatiemedewerker mee in verschillende basisscholen in Brussel en de Vlaamse Rand. Zo wordt het leerrijke gekoppeld aan het nuttige en kunnen onze stagiairs zich volledig creatief en actief laten gaan om met hun eigen bubbels tal van corona-veilige spelletjes en activiteiten te doen. 

Uiteraard houdt iedereen rekening met de gekende regels van social distancing, mondmaskers en regelmatig de handen wassen. De leerlingen die niet op stage mochten omdat dit te risicovol was, helpen hun klasgenoten met het maken van instructiefilmpjes met spelletjes, dansjes, knutselactiviteiten en zoveel meer!

We krijgen ook tal van leuke reacties van de stagescholen, die ontzettend tevreden zijn over het enthousiasme dat de leerlingen elke dag tonen. Bekijk hieronder de leuke foto's en filmpjes van onze stagiairs in actie!

 

"Anas (7GRM) is top! Echt waar ... Hij mag blijven zo lang hij wil :-)." BS Vijverbeek (Asse)

"Sarah (5OR) is zeer spontaan en weet op een toffe manier met de kinderen om te gaan." BS De Klimop (Meise)

"Mano (6OR) kan goed overweg met de kindjes. Ze zijn helemaal weg van hun nieuwe meester!" Mozaïek (Humbeek)

 

Met hun grote inzet hebben onze leerlingen O&R en GRM dubbel en dik hun applaus verdiend! Way to Go O&R en GRM!

O&R rescue-1
O&R rescue-2