Natuursportstage Nieuwpoort

  • 24 september 2018

Dag 1

Na een lange trip met trein en tram kwamen de 4de jaars sport aan in Nieuwpoort rond 12.00u. Na een stevige wandeling aangekomen bij Outsider coast. Hier was onze slaap- en eetplaats. Tevens konden we hier ook enkele activiteiten afwerken. Na het middageten stond er de reuzekajak op het programma. Met 8 personen in een grote kajak op het spaarbekken van de Ijzer. Het eerste uurtje bleef alles droog, maar er zijn er toch die een duikje hebben genomen. Snel omkleden om naar het zwembad van Nieuwpoort te wandelen. Hier hebben de leerlingen zich kunnen bewijzen hoe goed ze de schoolslag en de crawl al onder controle hebben. Na het avond eten deden we nog levende stratego en loopspelen georganiseerd door Astrid en Denis.

Dag 2

Om 8 uur iedereen bij het ontbijt omdat we ons vandaag  gingen verplaatsen naar de surfclub van Westende. In de voormiddag hebben we leren kiten. Een grote vlieger onder controle krijgen. Voor de één al wat makkelijker als de andere. 's Namiddags hebben we een initiatie golfsurfen gehad. Met een stevige zeebries was dit voor velen een zware dobber. Na veel geklaag en gezaag toch nog een oriëntatietocht gedaan naar onze slaapplaats. We hebben een goede 6 km gewandeld. 's Avonds de dag rustig afgesloten met een Quiz.

Dag 3

Na een rustige nacht en een goed ontbijt hebben de leerlingen 3 vlotten gebouwd en te water gelaten. Iedereen was onder de indruk van hun werk. Geen enkel vlot ging onder en ze waren goed bevaarbaar. In de namiddag zijn we te voet naar het strand van Nieuwpoort gewandeld. Strandspelen stonden op het programma. Door heel felle wind hebben ze gespeeld op een groot grasveld. Na een lekker ijsje te hebben gegeten terug een lange wandeling naar onze slaapplaats waar de leerlingen de avond hebben afgesloten met een kubb-tornooi.

Dag 4

Op de vierde dag proberen onze leerlingen droog te blijven op het hindernissen parcours. Bij de ene ging het al wat vlotter als bij de andere maar de meesten zijn droog terugkomen. Een lekker broodje gegeten onder de middag om in de namiddag te gaan windsurfen. Een heel moeilijke opdracht voor de meesten doordat we moesten vertrekken met een felle wind op kop. De laatste avond zijn we geëindigd met één tegen allen. Denis en Astrid tegen de leerlingen waarbij de leerlingen het onderspit hebben moeten delven.

Dag 5

Op de laatste dag hebben we mogen ontbijten op de boot. Daarna een wandeling naar Nieuwpoort om te gaan minigolfen. Tegen de middag de tram genomen  naar Oostende  om daar de trein te nemen naar Brussel-Noord. Iedereen was moe en voldaan.

20180924Watersport
20180924Watersport
20180924Watersport
20180924Watersport
20180924Watersport
20180924Watersport
20180924Watersport