EMA Zeeland

  • 25 maart 2018

De leerlingen van 5brk, 6brk, 5hot en 6hot verbleven van 19 tot 23 maart in Zeeland. Onder leiding van hun keukenleraar dhr. Begyn ontdekten ze wat deze streek op culinair en gastronomisch vlak te bieden heeft.

De reis ging van start met een omweggetje naar Veurne. In de beenhouwerij Dierendonck maakten de leerlingen kennis met het ambacht van gerijpt vlees. Eenmaal aangekomen in Zeeland kon natuurlijk een bezoek aan een mossel- en oesterkwekerij niet ontbreken. In Yerseke gingen de leerlingen zelfs aan boord van een oesterboot en leerden zo alles over de nieuwe kweekmethoden.

In Kamperland bezochten de leerlingen Seafarm, een bedrijf dat mesheften en andere schelpdieren verwerkt en exporteert in Europa. Ze zagen er ook hoe het bedrijf op een duurzame en energiezuinige wijze tarbot kweekt.

Ook een bezoek aan een van de grootste wijngaarden van Nederland ‘ De kleine Schorre’ stond op het programma. De eigenaar vertelde alles over de geschiedenis van zijn bedrijf en de sommelier beantwoordde de vragen van de leerlingen tijdens de wijnproeverij. Ook de ‘Brut de Zélande’ of de plaatselijke champagne werd geproefd en lekker bevonden.

Maar voor onze fijnproevers was het orgelpunt van de reis het bezoek aan het gastronomisch restaurant Meliefste in Wolhaartsdijk. De chef van dit restaurant, die aanhanger is van de slowfoodbeweging, werkt met een geniale keukenbrigade. Ze verwenden de smaakpapillen van de leerlingen met een 6-gangenmenu en bezorgden hen zo een onvergetelijke culinaire ervaring.

20180325Zeeland
20180325Zeeland
20180325Zeeland
20180325Zeeland
20180325Zeeland
20180325Zeeland
20180325Zeeland
20180325Zeeland
20180325Zeeland
20180325Zeeland
20180325Zeeland
20180325Zeeland
20180325Zeeland
20180325Zeeland
20180325Zeeland
20180325Zeeland
20180325Zeeland
20180325Zeeland
20180325Zeeland
20180325Zeeland
20180325Zeeland
20180325Zeeland
20180325Zeeland
20180325Zeeland
20180325Zeeland